ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΓΥΡΟ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

12/11/2010

Η Αττική Οικολογική Απάντηση θέλει να στείλει ένα θερμό ευχαριστώ στους χιλιάδες πολίτες, που υπερψήφισαν τις πράσινες οικολογικές προτάσεις και εξέλεξαν δύο πράσινους περιφερειακούς συμβούλους στην περιφέρεια Αττικής.

Παρά τον αποκλεισμό από τα ΜΜΕ, οι πολίτες δικαίωσαν τις θετικές πολιτικές μας προτάσεις, που μπορούν να βγάλουν την χώρα από την κρίση με αναθέρμανση της τοπικής οικονομίας. Αντίθετα τα στείρα διλήμματα και οι εκβιασμοί οδήγησαν στην εκτεταμένη αποχή, που αναδεικνύει την χρεοκοπία του κατεστημένου πολιτικού συστήματος.

Βρισκόμαστε σήμερα μπροστά στον δεύτερο γύρο των εκλογών, στον οποίο οι πολίτες υποχρεώνονται να διαλέξουν ανάμεσα σε δύο πολιτικές, που συγκέντρωσαν λιγότερο από 25% του εκλογικού σώματος την πρώτη Κυριακή. Οι Οικολόγοι Πράσινοι και η Αττική Οικολογική Απάντηση ανέκαθεν ήμασταν αντίθετοι με τον θεσμό του δεύτερου γύρου, που αλλοιώνει την θέληση των πολιτών.

Δεν έχουμε πρόθεση να κάνουμε υποδείξεις στους ψηφοφόρους μας για το τι θα επιλέξουν την δεύτερη Κυριακή. Έχουμε εμπιστοσύνη στην κρίση τους.

Ανεξαρτήτως αποτελέσματος, εμείς θα συνεργαστούμε με όλες τις παρατάξεις πλειοψηφίας και μειοψηφίας, ώστε οι επείγουσες λύσεις, που προτείνουμε να γίνουν πράξη: Η κοινωνική τράπεζα, η αναβίωση της αγροτικής παραγωγής, η αναδιοργάνωση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς και άλλες πράσινες προτάσεις, είναι αναγκαιότητες, που μπορούν να υλοποιηθούν με ευρύτερες συναινέσεις, ανεξάρτητα από το ποιος θα είναι τελικά ο περιφερειάρχης.

This entry was posted in Δελτία Τύπου - Κείμενα. Bookmark the permalink.