Μήνυμα για το τρένο με έκτακτο δρομολόγιο προς τα Μέγαρα

Αθήνα 29/10/2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ένα έκτακτο τρένο σε μια γραμμή που ξαναζωντανεύει μετά από αρκετό καιρό ξεκινάει αύριο Σάββατο 30 Οκτωβρίου από τον παλαιό σταθμό των Αγίων Αναργύρων (κεντρική πλατεία) μεταφέροντας  τον Κώστα  Διάκο και τους υποψήφιους του συνδυασμού ΄΄Αττική Οικολογική Απάντηση΄΄.
Το τρένο ξεκινάει στις 10 το πρωί με ημίωρες στάσεις στα Άνω Λιόσια, την Ελευσίνα, τον Ασπρόπυργο και τη Νέα Πέραμο για να καταλήξει στα Μέγαρα περίπου στις 13:00.
Το τρένο έχει μισθωθεί από τους ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ στο πλαίσιο κεντρικών εκδηλώσεων που διοργανώνονται από το κόμμα για την υποστήριξη της υποψηφιότητας του Κώστα Διάκου στην περιφέρεια Αττικής και του συνδυασμού ΄΄Αττική Οικολογική Απάντηση΄΄.
Μέλη των Οικολόγων Πράσινων και υποψήφιοι του συνδυασμού θα ενημερώνουν τους πολίτες για τους κινδύνους  που συνεπάγεται για το τρένο ο νόμος πλέον του κράτους για τον ΟΣΕ, για τις προτάσεις της ΄΄Αττικής Οικολογικής Απάντησης΄΄ καθώς και  για τη συνέχιση του αγώνα για την υπεράσπιση των τρένων.
Τοπικές εκδηλώσεις προγραμματίζονται σε αρκετούς σταθμούς, ενώ για τους πολίτες που θα θελήσουν να επιβιβαστούν δε θα υπάρξει αντίτιμο, όπως επίσης και για τους ποδηλάτες.
Η ΄΄Αττική Οικολογική Απάντηση΄΄ προτείνει για την ικανοποίηση των αναγκών της τοπικής συγκοινωνίας να διατηρηθούν και οι παλιές γραμμές του τρένου που διασχίζουν το κέντρο των  οικισμών.
Στόχος είναι το 2020 το σύνολο των κατοίκων του λεκανοπεδίου και το 90 % των κατοίκων της υπόλοιπης Αττικής να μη χρησιμοποιούν πλέον αυτοκίνητα  για τις μετακινήσεις τους.

Πληροφορίες: 2103220821

Advertisements
This entry was posted in Δελτία Τύπου - Κείμενα. Bookmark the permalink.