Πανώ διαμαρτυρίας στο Μαραθώνιο για την εγκατάλειψη των παλαιοντολογικών ευρημάτων στο Πικέρμι

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

2.500 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ
7.000.000 ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΘΑΜΕΝΑ ΣΕ ΣΚΟΥΠΙΔΟΤΟΠΟ ΤΟΥ ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ

Την ημέρα του Μαραθώνιου επέλεξε η δημοτική κίνηση Ραφήνας – Πικερμίου «ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ», να αναδείξει με μια πρωτότυπη παρέμβαση ένα εθνικό – παγκόσμιο γεγονός, που ανακαλύφθηκε στην Αττική γη αλλά λίγοι το γνωρίζουν.
Πρόκειται για τα παλαιοντολογικά ευρήματα στο Πικέρμι, που έχουν χαρακτηριστεί διεθνώς ως η «Ακρόπολη της Παλαιοντολογίας» αλλά η Ελληνική πολιτεία και η Τοπική Αυτοδιοίκηση μέχρι σήμερα επιτρέπουν να είναι θαμμένα κάτω από μπάζα και σκουπίδια. Για να αναδείξει αυτό το τεράστιο θέμα η δημοτική κίνηση Ραφήνας – Πικερμίου «ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ» επέλεξε συμβολικά και για μόνο δέκα λεπτά να ξεδιπλώσει ένα πανό 15 μέτρων επί της λεωφόρου Μαραθώνος – και ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη ο Μαραθώνιος – μπροστά από τον παλαιοντολογικό χώρο. Στόχος ήταν να ενημερωθεί ολόκληρος ο κόσμος για το θησαυρό αυτό και να ευαισθητοποιηθεί στο αίτημα της δημοτικής κίνησης για τη δημιουργία παλαιοντολογικού πάρκου. Το πάρκο, αποτελεί προτεραιότητα της δημοτικής κίνησης διότι εκτός από την προβολή της παγκόσμιας κληρονομιάς θα είναι μια σημαντική πηγή οικονομικής και πολιτιστικής ανάπτυξης για το νέο Δήμο Ραφήνας – Πικερμίου.

Η  ενέργεια για την ανάδειξη και προβολή του θέματος έγινε με πρωτοβουλία του υποψήφιου Δήμαρχου Ραφήνας – Πικερμίου Γιώργου Μερτίρη και συμμετείχαν οι : Νάσος Αθανασίου, υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης  Ανατολικής Αττικής με την παράταξη «Άρμα Πολιτών – Γιάννης Δημαράς», ο Ντίνος Λάσκαρης υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής με την παράταξη «Αττική Οικολογική Απάντηση – Κώστας Διάκος», ο Δημήτρης Πόθας υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Ανατολικής Αττικής «Άρμα Πολιτών – Γιάννης Δημαράς», καθώς και υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι του συνδυασμού «ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ».

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε: oikopolisr.p@gmail.com, τηλ. 6936001169 και 6948839692

Advertisements
This entry was posted in Δελτία Τύπου - Κείμενα. Bookmark the permalink.