Τραγικός θάνατος άστεγου στα Πετράλωνα

Δήλωση Κώστα Διάκου
υποψήφιου Περιφερειάρχη Αττικής

Τραγικό θάνατο βρήκε ένας άστεγος ο οποίος διαμελίστηκε από απορριμματοφόρο τη Δευτέρα, πρώτη Νοεμβρίου, στις 6.30 το πρωί, στην οδό Ειρήνης και Παναγιάς Πλατάνας στα Πετράλωνα. Ο άτυχος άνδρας είχε κάνει σπίτι του τον κάδο απορριμμάτων. Με αφορμή το τραγικό περιστατικό, ο Κώστας Διάκος, υποψήφιος των Οικολόγων Πράσινων για την περιφέρεια της Αττικής με τον συνδυασμό «Αττική Οικολογική Απάντηση» δήλωσε τα εξής.

«Ο τραγικός θάνατος του άστεγου από το απορριμματοφόρο του Δήμου Αθηναίων και η παντελής έλλειψη ασφαλών μέτρων αποκομιδής των απορριμμάτων, αποδεικνύουν την τραγική κατάσταση διαβίωσης των άστεγων στην Αθήνα.

Η απαράδεκτη κατάσταση ύπαρξης αστέγων στην Αθήνα του 21ου αιώνα πρέπει να αποτελέσει κύριο μέλημα της τοπικής αυτοδιοίκησης. Προτείνουμε ουσιαστική παροχή μιας στοιχειώδους, ανθρώπινης και αξιοπρεπούς διαμονής για έναν άστεγο, έτσι ώστε να μπορεί να κοιμηθεί κάπου, καθώς και βελτιωμένους όρους αποκομιδής από τα απορριμματοφόρα, έτσι ώστε να αποφεύγονται γεγονότα σαν το σημερινό, σε ό,τι αφορά τον Δήμο Αθηναίων αλλά και σε πανελλαδικό επίπεδο».

Δευτέρα, 01 Νοεμβρίου 2010

 

Advertisements
This entry was posted in Δελτία Τύπου - Κείμενα, Κοινωνία. Bookmark the permalink.