Υποψήφιοι

Υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής
Κώστας Διάκος

Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής
Λάσκαρης Κωνσταντίνος του Αρτεμίου

Υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Ανατολικής Αττικής
Δρόσος Ιωάννης του Ευαγγέλου
Ελευθεριάδης Αλέξανδρος του Γεωργίου
Ζαφείρης Νεκτάριος του Αντωνίου
Καλαντζή – Αυγερινού Μαρία
Κοττώρη Χριστίνα του Βασιλείου
Κυριακίδου Μυρτώ του Ηλία
Μαγγανάρη Θωμαή του Γεωργίου
Παναγιωτίδης Ευάγγελος του Στέλιου
Παναγιωτίδης Στέλιος του Φωτίου
Παπαστεφάνου Γεώργιος του Χρήστου
Παρασκευοπούλου Ελένη του Ιωάννη
Ποράβου Αλεξάνδρα του Αθανασίου
Χατζηαθανασίου Αντιγόνη του Ανδρέα
Χατζηνικολάου Γεώργιος του Τριανταφύλλου

Βιογραφικά και φωτογραφίες υποψηφίων:

Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής

Λάσκαρης Κωνσταντίνος του Αρτεμίου

Γραμματέας του Φορέα Διαχείρισης και Ανάπλασης Κηφισού. Ιδρυτικό μέλος της Πράσινης Πολιτικής και των Οικολόγων Πράσινων, με ενεργό συμμετοχή στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Υπεύθυνος σύνταξης της εφημερίδας “Πράσινη Πολιτική” (99-06) και εκδότης τοπικών εντύπων. Γραμματέας της Οικολογικής Εξόρμησης Αττικής, μέλος του Δ.Σ. της MKO “Αττική Περιβάλλον SOS”, έχει ασχοληθεί ιδιαίτερα με την προστασία του Κηφισού ποταμού. Με παρουσίες σε συνέδρια, σε εκδηλώσεις και στα ΜΜΕ, με αρθρογραφία στον τοπικό, στον ημερήσιο Τύπο και στο διαδίκτυο.

Υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Ανατολικής Αττικής

Δρόσος Ιωάννης

Γεννήθηκα το 1981 στην Αθήνα και κατοικώ στον Γέρακα από το 2001. Είμαι πολιτικός μηχανικός ΕΜΠ με Msc Πολεοδομίας – Χωροταξίας ΕΜΠ και δραστηριοποιούμαι επαγγελματικά στην Ανατολική Αττική. Έχω ασχοληθεί ερευνητικά και έχω αρθρογραφήσει σχετικά με θέματα πολεοδομίας και χωροταξίας της Ανατολικής Αττικής με ιδιαίτερη έμφαση στο τομέα του περιβάλλοντος και των εντάξεων στο σχέδιο πόλης. Παρακολουθώ και συμμετέχω ως ενεργός πολίτης στα πολεοδομικά και περιβαλλοντικά τεκταινόμενα του δήμου μου καθώς και άλλων δήμων της Ανατολικής Αττικής. Μέλος των Ο.Π από το 2008, αν. μέλος της Παναττικής Γραμματείας των Ο.Π με αρμοδιότητα στα θέματα αστικού και περιαστικού πρασίνου.

Ελευθεριάδης Αλέξανδρος

Διπλ. ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ – ΜΒΑ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
1995-1996:    Masters in Business Administration (MBA)
Sheffield Business School- Sheffield Hallam University –UK
1989-1995:    Πτυχίο Πολιτικού Μηχανικού -Αριστοτέλειο Πολυτεχνείο Θεσσαλονίκης
1988:        Απόφοιτος Σχολής Μωραίτη

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ
Από το 1998 έως και σήμερα σε έργα υποδομών στην Ελλάδα (Νέος Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών ¨Ελευθέριος Βενιζέλος¨, ολοκλήρωση κατασκευής προλιμένα μαρίνας Φλοίσβου), σε κτίρια γραφείων, σε οικιστικά συγκροτήματα, όσο και στο εξωτερικό στον τομέα των λιμενικών έργων (στην Σαουδική Αραβία) και στην ανάπτυξη ακινήτων (Βουλγαρία).

ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΕΣ ΔΙΑΤΡΙΒΕΣ
1996:    ¨The European Union Environmental Role, Policies and the United Kingdom Response – ISO 14001” (Ο περιβαλλοντικός ρόλος της Ευρωπαϊκής Κοινότητας και η προσαρμοστικότητα της Μεγάλης Βρετανίας). Η εργασία αυτή έγινε με σκοπό την έρευνα του αντίκτυπου που θα έχουν οι περιβαλλοντικοί κανονισμοί της Ε.Ε στις επιχειρήσεις (πχ. ISO – 14001) με αναφορά σε στρατηγική μεγάλων εταιρειών (BT, IBM, κα.) στο συγκεκριμένο τομέα. Η έρευνα αυτή εκπονήθηκε στο Sheffield Hallam University.

ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ
1994:    ¨Προδιαγραφές Οδοποιίας¨ στο εργαστήριο οδοποιίας του Τομέα Συγκοινωνιών και Οργάνωσης (βαθμός άριστα) με αντικείμενο την συμπλήρωση του υφιστάμενου Ελληνικού Κανονισμού στους τομείς  α)Κυκλικών Κόμβων, β)Σήμανση, γ)Ζώνες μειωμένης ταχύτητας, δ) Speed Humps (Σαμαράκια).
Η μελέτη αυτή έγινε με βάση  την σύγκριση των Ελληνικών Κανονισμών με τους Αγγλικούς, Γερμανικούς και Ελβετικούς κανονισμούς.

ΔΙΑΦΟΡΑ
•    Μέλος Τ.Ε.Ε. και άδεια άσκησης επαγγέλματος από 1996
•    Μέλος Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών
•    Δίπλωμα καταδύσεων- Advanced Open Water Diving Diploma, PADI- Ερυθρά Θάλασσα Σαουδικής Αραβίας
•    Αγγλικά (άριστα γραπτά και προφορικά)
•    Γερμανικά (μέτρια)

Ζαφείρης Νεκτάριος
Ο Νεκτάριος Ζαφείρης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1979 και κατοικεί στην Αρτέμιδα Αττικής. Έχει σπουδάσει πάνω στην διαχείριση και στις εναλλακτικές μορφές ενέργειας και δραστηριοποιείτε στον χώρο αυτό ως ενεργειακός διαχειριστής. Έχει φοιτήσει  επίσης στην Ευρωπαϊκή σχολή SIATSOU . Στο παρελθόν έχει εργαστεί εθελοντικά στο κέντρο υποδοχής προσφύγων στην Πεντέλη, επί την εποπτεία των γιατρών του κόσμου. Είναι μέλος των Νέων Πράσινων και πιστεύει ότι πρέπει η κοινωνία να δώσει βάση σε αυτά που την ενώνουν και όχι σε αυτά που την χωρίζουν.

Καλαντζή Μαρία
Σπούδασε Οδοντοτεχνική και τέχνη του Φεγκ Σούϊ. Είναι κάτοικος Κόκκινου Μύλου Αχαρνών όπου διατηρεί και οδοντοτεχνικό εργαστήριο.
Είναι παντρεμένη με τον Αλέξη Αυγερινό.
Έχοντας οικολογική συνείδηση από μικρή ηλικία δραστηριοποιείται στην προστασία του Περιβάλλοντος με εθελοντικές δράσεις (δενδροφυτεύσεις, καθαρισμούς ποταμών παραλιών κ.ά.)

.

Κοττώρη Χριστίνα:
Γεννήθηκε το 1981 στο Χολαργό Αττικής και μεγάλωσε στις Αχαρνές. Είναι απόφοιτος  ΤΕΙ Πειραιά του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων και έχει παρακολουθήσει μαθήματα Ιταλικής Γλώσσας και Κουλτούρας στο Πανεπιστήμιο της Φλωρεντίας. Εργάζεται στους Οικολόγους Πράσινους ως γραμματέας.
Δραστηριοποιείται με τους O.Π των οποίων είναι μέλος και είναι μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής των Νεων Πρασίνων. Πιστεύει στις αξίες της κοινωνικής προσφοράς και του εθελοντισμού ο οποίος δεν πρέπει να περιορίζεται στην παροχή ανιδιοτελούς κοινωνικού έργου, αλλά να συνίσταται  περισσότερο σε μια στάση ζωής με ιδιαίτερες αξίες, όπως  η αλληλεγγύη, η κοινωνική δικαιοσύνη και η κοινωνική συμμετοχή. Η ίδια είναι εθελόντρια σε διάφορες ΜΚΟ .Ακόμη, είναι ανάδοχος ενός παιδιού  από την Τανζανία, τη Fatima.
Πιστεύει πως μόνο μέσα από την κινηματική δράση μπορεί κάποιος να δημιουργήσει ρωγμές στο κατεστημένο. Η ίδια έχει συμμετάσχει σε κινήματα όπως το Κίνημα για την Ελεύθερη Κατασκήνωση, το Αντιαπαγορευτικό κίνημα και τη Συμμαχία Αλλάξτε Πολιτική για τα Ναρκωτικά, σε διάφορες αντιρατσιστικές και άλλες δράσεις. Υπέρμαχος των ελευθεριακών αξιών πιστεύει στην κοινωνική οικολογία και σε μία κοινωνία βασισμένη στην αυτοοργάνωση, την αλληλεγγύη και την αμεσοδημοκρατία. Η φιλοδοξία της είναι να φτιάξει μία οικοκοινότητα.
Το 2009 ήταν υποψήφια στις εθνικές εκλογές με τους Οικολόγους Πράσινους.

Κυριακίδου Μυρτώ
Από μικρή με βασάνιζε το μυστήριο της γένεσης του σύμπαντος. Σπούδασα Μαθηματικά, ώστε στη συνέχεια να γίνω Αστρονόμος. Επειδή όμως ήθελα και χρήματα, τελικά εξειδικεύτηκα στα Ασφαλιστικά Μαθηματικά και την Στατιστική  Στα 35, ανακάλυψα ότι δεν αρκούν οι εξισώσεις για την κατανόηση του κόσμου, και ότι χρειάζεται μια πιο ολιστική ματιά. Και έτσι σπούδασα Φιλοσοφία των Επιστημών. Για πολλά χρόνια εργάζομαι στον χρηματοοικονομικό χώρο, στον τομέα της Διαχείρισης Πιστωτικού Κινδύνου. Δεν είναι παράδοξο…Η πολυπλοκότητα της φύσης, δαμάζεται με τις ίδιες μεθοδολογίες και την ίδια διάθεση είτε πρόκειται για Αστέρια, είτε για Πιστώσεις.
Κλείνοντας τα 40,  καταλήγω στο συμπέρασμα ότι αντί να παιδεύομαι με την αιτία και το νόημα της ζωής-φύσης, καλύτερα είναι να τη ζω, να εξελίσσομαι μαζί της και να την προστατεύω ως πολύτιμο δώρο προς τα παιδιά μου.

Μαγγανάρη Θωμαή
Η Θωμαή Μαγγανάρη είναι 36 ετών, μητέρα δύο παιδιών και μένει μόνιμα στη Σαρωνίδα Αττικής. Είναι μέλος των Οικολόγων Πράσινων από το 2006. Οι δράσεις της αφορούν θέματα πολιτισμού και υγείας. Έχει ασχοληθεί με εικαστικές τέχνες μα το κύριο ενδιαφέρον της είναι ο χορός βλέποντας σε αυτόν ένα μέσο έκφρασης μα και έναν τρόπο ζωής. Πιστεύει στη δημιουργικότητα που ενυπάρχει στον κάθενα και ότι χρέος κάθε κοινωνίας και των θεσμών της είναι να ευνοήσουν την ατομική και συλλογική της ανάπτυξη.
Σε θέματα υγείας πιστεύει ότι ο κάθε πολίτης έχει δικαίωμα σε αμερόληπτη και ανιδιοτελή ενημέρωση για την υγεία του. Πιστεύει στη δύναμη του νου και του σώματος του κάθε ανθρώπου για πρόληψη και θεραπεία. Πιστεύει στο δικαίωμα της κάθε γυναίκας σε έναν φυσιολογικό τοκετό και στον θηλασμό και οτι πρέπει κάθε φορά να της παρέχονται επιλογές χωρίς τη σκιά του φόβου και του εκβιασμού. Είναι μέλος του ENCA Hellas που με τις δράσεις του στηρίζει τις γυναίκες σε θέματα περιγεννητικής φροντίδας.
Πιστεύει ότι με τους ΟΠ μια καλύτερη ποιότητα ζωής, ηθική και κοινωνική, γίνεται εφικτή.

Παναγιωτίδης Άκης:
Γεννήθηκε στο Μοντρεάλ Καναδά το 1984. Σπουδάζει International Business  στο Deree και είναι στο τελευταίο έτος. Ασχολείται με το τραγούδι και έχει δικό του συγκρότημα ροκ μουσικής. Είναι φύση οικολόγος και μέλος ΟΠ από το 2009.
Γνωρίζοντας τις υποχρεώσεις που έχουμε απέναντι στους εαυτούς μας, στην οικογένεια μας, στην κοινωνία μας, στη χώρα μας και στον πλανήτη τον οποίο κατοικούμε όλοι προσωρινά, με πολύ αγάπη,  φροντίδα και υπομονή και κυρίως αγώνα θα φτάσουμε πιο κοντά σένα καλύτερο αύριο που όλοι πρέπει να ονειρευόμαστε.

Παναγιωτίδης Στέλιος:
Γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη και ήρθε στην Ελλάδα το 1964 με την μεγάλη φυγή των Ελλήνων. Σπούδασε Μαθηματικά στην Αθήνα και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στους Η/Υ στο McGill του Καναδά. Είναι παντρεμε΄νος με την Ιωάννα Μανιάτη και έχει δύο παιδιά την Μάρω και τον Άκη.
Ιδρυτικό μέλος της Εταιρίας Επιστημόνων Πληροφορικής ΕΠΥ. Διετέλεσε Δ/ντης της ΕΡΤ όπου έβαλε την σφραγίδα του στον εκσυγχρονισμό της μέσω των Η/Υ και στέλεχος εκπαίδευσης. Από νωρίς ασχολήθηκε με τα πολιτικά σε μία προσπάθεια να δει μια καλύτερη μέρα ο τόπος μας τον οποίο και λατρεύει. Τα τελευταία χρόνια εξελέγη Κοινοτικός Σύμβουλος με την μείζονα  αντιπολίτευση Πικερμίου και χαίρει σεβασμού  από όλους τους συναδέλφους καθόσον έχει σαν πρωταρχικό στόχο την βοήθεια στην επίλυση των προβλημάτων και όχι την στείρα αντιπολίτευση. Τα τελευταία τρία χρόνια είναι μέλος των ΟΠ γιατί πλέον πιστεύει ότι το μόνο μέσο για να σωθεί η ζωή έτσι όπως την έχουμε βιώσει μέχρι τώρα είναι η πολιτική οικολογία. Είναι ευθύνη όλων μας να σταματήσει πάση θυσία η καταστροφή και το μέλλον της ζωής μας και της ζωής των παιδιών μας.
Στο Ντράφι όπου διαμένει έχει ιδρύσει Φροντιστήριο Ξένων Γλωσσών το όποιο λειτουργεί μαζί με την σύζυγό του Ιωάννα από το 1991 μέχρι σήμερα.
Είναι ενεργό μέλος του εξωραϊστικού συλλόγου ΕΡΙΚΕΙΑ της περιοχής Ντράφι  και του Πολιτιστικού Συλλόγου Πικερμίου. Συμμετέχει σε ομάδα εθελοντικής δασοπροστασίας της Κοινότητας  Πικερμίου.

Παπαστεφάνου Γιώργος:
Γεννήθηκα την δύσκολη χρονιά του 1967 στην Θεσ/νίκη και μεγάλωσα στην περιοχή της Κυψέλης στην Αθήνα .Τα δέκα (10) τελευταία χρόνια κατοικώ μόνιμα στην Αρτέμιδα Αττικής.
Είμαι παντρεμένος και ακόμα ερωτευμένος με την Ελένη και μέχρι τώρα έχω δύο παιδιά.
Επιχειρώ επαγγελματικά στον χώρο της υπαίθριας διαφήμισης με έδρα την Αθήνα.
Προερχόμενος πολιτικά από τον χώρο των αντιεξουσιαστών πρώτη φορά μετέχω σε οποιονδήποτε κομματικό σχηματισμό. Η συμμετοχή μου στην Προσκοπική κίνηση για πάρα πολλά χρόνια μου έχει αφήσει σαν παρακαταθήκη τις έννοιες του ομαδικού πνεύματος – συνεργασίας , της προσφοράς και της περιβαλλοντολογικής συνείδησης. Σήμερα δραστηριοποιούμαι στα κοινά , συμμετέχοντας στο Γονεϊκό κίνημα μέσω των συλλόγων γονέων , και σε κινήσεις και ομάδες για την προστασία του περιβάλλοντος.
Συμμετέχω στο ψηφοδέλτιο των ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ πιστεύοντας ότι είναι ο μοναδικός πολιτικός φορέας που μπορεί να δώσει λύσεις στα πολιτικά αδιέξοδα της χώρας και στην διάδοση των ιδεών της αειφόρου ανάπτυξης.

Ελένη Παρασκευοπούλου
Σπούδασα στο Φυσικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών. Πραγματοποίησα μεταπτυχιακές σπουδές στο χώρο των παιδαγωγικών. Αυτή την εποχή εκπονώ διδακτορική διατριβή σε θέμα που σχετίζεται με την Ιστορία, τη Φιλοσοφία και τη Διδακτική των Φυσικών Επιστημών. Εργάζομαι ως εκπαιδευτικός στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Είμαι ιδρυτικό μέλος των Οικολόγων – Πράσινων και ασχολούμαι κυρίως με ζητήματα παιδείας και πολιτισμού.

.

Ποράβου Αλεξάνδρα
Γεννήθηκα στην Αθήνα στις 3 Νοεμβρίου του 1982.
Είμαι κόρη του Πόραβου Αθανάσιου, που έχει επιτελέσει πρόεδρος στο Σύλλογο Πανοράματος Παλλήνης και της Ποράβου Κωνσταντίνας ενεργό μέλος του ίδιου Συλλόγου.
Κατοικώ στο Πανόραμα Παλλήνης από το 1992 και αφού αποφοίτησα  από το Λύκειο Παλλήνης, σπούδασα Μηχανικός Περιβάλλοντος στην Πολυτεχνική Σχολή της Ξάνθης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης (2001-2007). Στην συνέχεια έκανα Μεταπτυχιακό στα Ενεργειακά Συστήματα και το Περιβάλλον στο Πανεπιστήμιο Strathclyde της Γλασκώβης στην Σκωτία (2007-2008). Κατά τη διάρκεια των σπουδών μου, συνειδητοποίησα πόσο σημαντικό είναι ο Μηχανικός και το Περιβάλλον να συμβαδίζουν για ένα βιώσιμο μέλλον. Επίσης ανέπτυξα προσωπικές ικανότητες όπως η συνεργασία, η σωστή επικοινωνία και η αναλυτική σκέψη για την επίλυση προβλημάτων. Το μεταπτυχιακό, μου έδωσε την δυνατότητα να μελετήσω τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και μου προσέφερε την εμπειρία του να ζήσω στο εξωτερικό.
Από το 2009 εργάζομαι στον ιδιωτικό τομέα σε εταιρεία με Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας ως υπεύθυνη για την εκπόνηση μελετών περιβαλλοντικών επιπτώσεων και την αδειοδότηση έργων. Παράλληλα έχω γράψει άρθρο στο spitia.gr για τον αειφόρο τουρισμό και έχω ασχοληθεί με Βιοκλιματικές μελέτες και εξοικονόμηση ενέργειας.

Είμαι μέλος της WWF και της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού και έχω συμμετάσχει στο Πρόγραμμα ‘Άμεσος Διάλογος’. Επίσης είμαι μέλος του ΤΕΕ και του Πανελληνίου Συλλόγου Διπλωματούχων Μηχανικών Περιβάλλοντος.

Αντιγόνη Χατζηαθανασίου

Γεννήθηκε στο Βουκουρέστι το 1964. Μετά από ένα μικρό πέρασμα στο Wuppertal όπου τελείωσε το Γερμανικό Δημοτικό σχολείο εγκαταστάθηκε στον Άγιο Στέφανο Αττικής και τελείωσε το 1983 το Λύκειο Νέας Ερυθραίας. Στη συνέχεια σπούδασε Βιολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκη. Μετά την αποφοίτηση εργάστηκε για 11 χρόνια ως μέλος της ερευνητικής ομάδας του τμήματος Υδατοκαλλιεργειών του Ινστιτούτου Θαλάσσιας Βιολογίας Κρήτης (σημερινό ΕΛΚΕΘΕ Κρήτης). Σε αυτό το διάστημα συνεχίζοντας παράλληλα και τις σπουδές της απέκτησε Μεταπτυχιακό τίτλο Ειδίκευσης στην Θαλάσσια Βιολογία του Πανεπιστημίου Κρήτης. Από το 2002 μετακομίζει στο Κρυονέρι Αττικής και έκτοτε εργάζεται στο τμήμα Αλιείας της  Δ/νση Κτηνιατρικής & Αλιείας Ν.Α.Α. Αττικής με την ειδικότητα του Ιχθυολόγου.
Ενδιαφέρεται και συμμετέχει στα «κοινά» από τα μαθητικά της χρόνια. Σήμερα είναι εκλεγμένο μέλος της πενταμελούς επιτροπής Ιχθολόγων του  παραρτήματος Στερεάς Ελλάδας του ΓΕΩΤΕΕ, ενεργό μέλος του Πανελλήνιου Συλλόγου Δημοσίου και του Συλλόγου Υπαλλήλων Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ανατολικής Αττικής.
Συμπορεύεται από τα φοιτητικά της χρόνια με τον Δημήτρη Βάτσο σύντροφο και συνάδελφο και έχουν δύο κοριτσάκια 7 και 12 χρονών.

Γιώργος Χατζηνικολάου
Ο Γιώργος Χατζηνικολάου είναι 39 ετών, πατέρας δύο παιδιών, περιβαλλοντολόγος-ποταμολόγος και μένει μόνιμα στη Σαρωνίδα Αττικής. Το επαγγελματικό του αντικείμενο αφορά στην οικολογική ποιότητα των ποταμών, δηλαδή τα είδη χλωρίδας και πανίδας που χαρακτηρίζουν την υγεία ενός ποταμού. Για τις επιστημονικές-επαγγελματικές του ανάγκες ταξιδεύει συχνά και εργάζεται σε μη δημοφιλείς προορισμούς, σε όλη την Ελλάδα, υποστηρίζοντας με έργο τους κατά τόπους ευαισθητοποιημένους πολίτες και φορείς. Στους Οικολόγους Πράσινους βρίσκεται από το 2003 και συμμετείχε στο  Πανελλαδικό Συμβούλιο, στα πρώτα «πέτρινα» χρόνια των Πράσινων. Η πολιτική του πορεία στο οικολογικό κίνημα  ξεκινά από το 1990 με δράσεις και αγώνες στο πλαίσιο της Οικολογικής Κίνησης Θεσσαλονίκης. Σήμερα τελεί καθήκοντα εκλεγμένου ταμία για την Πολιτική Κίνηση Ανατολικής Αττικής των Οικολόγων Πράσινων. Επιθυμία του είναι η Ελλάδα να πάψει να ακολουθεί την πεπατημένη πορεία της ασύδοτης περιβαλλοντικής και κοινωνικής υποβάθμισης στο όνομα μιας βραχυπρόθεσμης οικονομικής ανάπτυξης και η αναγκαιότητα των παρεμβάσεων στο απομένον φυσικό και στο μη φυσικό περιβάλλον να σταθμίζεται με ορθά και επίκαιρα αντικειμενικά κριτήρια. Ειδικότερα για τη περιοχή της Ανατολικής Αττικής, χρειάζεται πολιτική βούληση προκειμένου:

  • να διασωθούν οι τελευταίοι μικροί υγρότοποι της Αττικής/ανάσα για το επιβαρυμένο περιβάλλον,
  • να δοθεί μια λύση στην ανυπαρξία δικτύου αποχέτευσης και επεξεργασίας αστικών λυμάτων,
  • να αποτελούν οι παραλίες της περιοχής ανοικτούς τόπους αναψυχής και ψυχαγωγίας,
  • να αντιμετωπισθούν οι πυρκαγιές και καταπατήσεις των δασών αποτελεσματικά.
Advertisements

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s